Óriási fejlesztések lesznek a gyermekek jobb egészségügyi ellátása érdekében

A gyermekek sürgősségi egészségügyi ellátására kiemelt figyelmet fordít a Kormány. A mostani döntés nyomán annyi fejlesztés valósulhat meg, amelyre száz éve nem volt példa.

Lehetőség lesz öt vidéki - Győr, Debrecen, Szeged, Pécs, Miskolc - és egy nagy országos központ létrehozására, amelyek magas szinten, intenzív osztályokon láthatják majd el a gyerekeket, a sürgősségi, a sebészeti és a traumatológiai eseteket (A fotó illusztráció! - szabadradio.hu)

Tízmilliárd forintból fejlesztik a sürgősségi és baleseti gyermekellátást. Ezt Köpeczi-Bócz Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár jelentette be.

A részletekről szólva elmondta: 5,5 milliárdot a megyei területi ellátás újraszervezésére fordítanak, 4,5 milliárdból pedig az országos módszertani anyagokat dolgozzák ki. A program szakmai irányítója a Heim Pál Gyermekkórház lesz. A program szeptemberben indulhat, a szükséges beruházások pedig jövőre megkezdődnek.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár arról beszélt, hogy az elmúlt száz évben nem volt hasonló méretű fejlesztés a gyermekellátásban. A fejlesztésnek az összes olyan kórház és klinika haszonélvezője lesz, ahol a legmagasabb, 3-as szintű intenzív osztályos ellátást nyújtják a sérült gyermeknek.

"Nem csak betont szeretnénk önteni és új nyílászárókat szeretnénk, hanem a szakmát szeretnénk újraszervezni" azért, hogy legkésőbb 90 percen belül mindenki hozzájuthasson a 3-as szintű ellátáshoz - mondta az államtitkár. 

Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója elmondta, az uniós projekt jóvoltából lehetőség lesz öt vidéki - Győr, Debrecen, Szeged, Pécs, Miskolc - és egy nagy országos központ létrehozására, amelyek magas szinten, intenzív osztályokon láthatják majd el a gyerekeket, a sürgősségi, a sebészeti és a traumatológiai eseteket. 

Hozzátette: a programban épületfejlesztések és műszerbeszerzések is szerepelnek, és a szakemberek képzése is része lesz a projektnek.

https://doktorbubo.blogstar.hu/./pages/doktorbubo/contents/blog/26874/pics/lead_800x600.jpg
egészségügy,gyermekegészségügy,gyermekek,gyermekellátás,magyarország sikeres,uniós fejlesztés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?