500 milliárd ment az egészségügyi fejlesztésekre

A betegbiztonság növelése a fejlesztések célja. Nem csak a nagyobb kórházak jártak jól, a kisebb városi intézmények közül jó néhányban XXI. századi színvonalon folyhat a gyógyítás.

Nem csak a körmendi kórház újult meg. 500 milliárdot fordított a kormány kórházfejlesztésre

Átadták az 1,7 milliárd forintos uniós támogatással felújított körmendi Batthyány-Strattmann László Kórház főépületét csütörtökön a Rába-parti városban.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a hatszintes, teljes egészében átépített és korszerűsített épületet felavatva azt hangsúlyozta, a körmendi beruházás jó példája annak a kormányzati törekvésnek, hogy a betegbiztonság növelésével hajtsanak végre fejlesztéseket és alakítsanak ki szakmai integrációkat.

Hozzátette: az egészségügyben lezajlott intézményi integrációk során sokan attól tartottak, hogy a kisebb kórházak majd elsorvadnak és csak a központi nagy egészségügyi intézmények fejlődhetnek, de a körmendi kórház példája is mutatja, hogy lehetnek olyan ügyek, amelyek minden fél számára előnyösek és a betegek nagyobb biztonságát szolgálják.

Szólt arról is, hogy a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programból (TIOP) származó uniós támogatásnak köszönhetően az elmúlt években 500 milliárd forintot költöttek el egészségügyi fejlesztésekre, amelyek jelentős része vidéken valósult meg.

Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója elmondta: az épület átépítésén és korszerűsítésén túl mintegy 300 millió forint értékű orvosi  műszert is beszereztek a körmendi kórház számára, a költségekhez pedig 150 millió forinttal saját forrásaiból a szombathelyi Markusovszky kórház is hozzájárult. További küszöbön álló fejlesztésként jelölte meg egy olyan aktív belgyógyászati ágyakkal működő részleg beindítását, amely egyben a sürgősségi ellátás hátterét is jelentené.    

Nagy Lajos, a szombathelyi Markusovszky kórház főigazgatója az átadóünnepségen azt hangsúlyozta: a megyei kórház integrált részeként működő körmendi kórházban az átépítésnek és fejlesztésnek köszönhetően 21. századi körülmények jöttek létre, amelyek a korábbinál színvonalasabb betegellátást tesznek lehetővé.

A hatszintes, 4500 négyzetméter hasznos alapterületű épületben krónikus ágyakkal működő belgyógyászati osztály, sebészeti osztály működik, három korszerűen felszerelt műtőblokk kapott helyet, valamint járóbeteg-ellátás keretében urológiai, pszichiátriai, neurológiai, fül-orr-gégészeti, belgyógyászati, nőgyógyászati és andrológiai, ortopédiai szakellátás is igénybe vehető.

https://doktorbubo.blogstar.hu/./pages/doktorbubo/contents/blog/32575/pics/lead_800x600.jpg
egészségügy,kórházfejlesztés,magyarország sikeres,uniós fejlesztés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?