Modernizálják a gyermekorvosi, háziorvosi és fogászati rendelőket

A belső felújítás mellett az épület udvarán új parkolókat és kerékpártárolót létesítenek.

Európai uniós támogatással, több mint 177 millió forintból újítják fel a városi rendelőintézetet Nyíregyházán, a munkálatok várhatóan idén augusztusban fejeződnek be - közölte az önkormányzat.

A város a Nyíregyházi egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című projekt keretében nyert el 125 millió forintot, amelyhez az önkormányzat további 52,5 millió forint önerővel járult hozzá. A beruházás során a közfinanszírozott és területi ellátási kötelezettséggel rendelkező rendelőket újítják fel a Szent István utcai rendelőintézetben.

A munkálatok a gyermekorvosi, fogorvosi és a háziorvosi rendelőket, valamint a védőnői szolgálat helyiségeit érintik. Elvégzik a belső nyílászárók és a hidegburkolat cseréjét, a helyiségek festését, akadálymentes illemhelyet, személyzeti öltözőket, laboratóriumi és tároló helyiségeket alakítanak ki, napelemeket telepítenek és megújul a villamos rendszer is.

A belső felújítás mellett az épület udvarán új parkolókat és kerékpártárolót létesítenek.

A rendelőintézet épületének külső homlokzatát három évvel ezelőtt újították fel 60 millió forintos beruházással.

https://doktorbubo.blogstar.hu/./pages/doktorbubo/contents/blog/38534/pics/lead_800x600.jpg
egészségügy,gyermekegészségügy,gyermekek,gyermekellátás,háziorvos,háziorvosi ellátás,költségvetés,magyarország sikeres,szakorvosi rendelőintézet,uniós fejlesztés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?