Több milliárd forint jut az egészségmegőrzésre


A szakemberek a különböző népbetegségek ellen célirányos programokat szerveznek, állapotfelmérést végeznek, szűrőprogramok elvégzésére hívják fel az emberek figyelmét.

A következő hónapokban több milliárd forint jut egészségfejlesztési irodák létrehozására – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence közölte: uniós forrásból a konvergenciarégiókban 4,5 milliárd forintból nyílhat 50-60 új egészségfejlesztési iroda, míg Budapesten és Pest megyében 1,7 milliárd forint kiegészítő forrásból további 15-30 iroda létrehozására van lehetőség. További 2,5 milliárd forintból azt a többlettevékenységet fogják támogatni, amely a lelki megbetegedésekben szenvedőknek nyújt segítséget.

Az irodákat néhány évvel ezelőtt uniós forrásból hozták létre, azonban költségvetési forrásból működtetik azokat. Éves szinten 1,5 milliárd forintot fordít a kormány működtetésükre, és az irodák nagyban hozzájárulnak a helyi lakosság egészségmegőrzéséhez, -fejlesztéséhez.

A szakemberek a különböző népbetegségek ellen célirányos programokat szerveznek, állapotfelmérést végeznek, szűrőprogramok elvégzésére hívják fel az emberek figyelmét.

Az egészségfejlesztési irodák egy új intézményi típust jelentenek az ellátásban. A tervek szerint az egyes irodák tevékenységét összehangolják, és minden hónapban tematikus programot kínálnak. Így szeptemberben az iskolakezdés, az iskolai környezet, a közétkeztetés, a család, mint védőháló lesz a téma.

https://doktorbubo.blogstar.hu/./pages/doktorbubo/contents/blog/41692/pics/lead_800x600.jpg
egészségmegőrzés,egészségügy,költségvetés,magyarország sikeres
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?