Miért is kampánytéma az egészségügy?


Lájkvadász kamuportálok kamucikkeitől hemzseg az internet, amelyben egy a közös: alpári módon szidják a magyar egészségügyet. Ellenőrizhetetlen képek és hírek özönével sugallják: minden lepusztult mert az Orbán-kormány nem költ a kórházakra csak a stadionokra. És a kamuportálok kamuhíreire hivatkozva állnak ki nap mint nap ellenzéki politikusok, hogy szapulva a kormányt, megígérjék, hogy majd ők aztán rendbe teszik a magyar egészségügyet.

A tények viszont makacs dolgok. Ilyen tény például az, hogy az Orbán-kormány éves szinten 600 milliárd forinttal többet költ az egészségügyre, mint amennyit 2010-ben a Bajnai-kormány.

Hatszáz milliárd forinttal többet! Elképesztő összeg. Ennyivel több jut az orvosoknak, ápolóknak, a kórházaknak felújításra, műszerekre, gyógyszerekre, ellátásra.

„A kormány 2010-hez képest 600 milliárd forinttal többet költ egészségügyre, és csökkent a várólisták hossza” - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára, ám ez – az álhírekkel ellentétben – nem terjedt villámgyorsan a neten.     

Ónodi-Szűcs Zoltán joggal mondta, hogy az egészségügyben az elmúlt hét évben sok mindent sikerült megváltoztatni. Csökkent a várólistákon lévők száma, és néhány műtéti típusnál Magyarország a várólisták alapján Európában a második, illetve a harmadik helyen áll – számos más eredmény mellett ez is nagyon fontos.

Ám hiába a tények, a gyalázkodó kampányairól hírhedt Ron Werber által „felkészített” Szél Bernadett a héten is kiállt és gyalázta a kormányt és a magyar egészségügyet.

Magyarország és ellenzéke 2017-ben….

https://doktorbubo.blogstar.hu/./pages/doktorbubo/contents/blog/43584/pics/lead_800x600.jpg
béremelés,egészségügy,kampány,költségvetés,kórházfejlesztés,szél bernadett,várólista
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?