Egyre inkább megéri a magyar egészségügyben dolgozni!


Nem csak a bérek emelkednek folyamatosan, hanem a szakdolgozók élet- és munkakürölményeinek javítására is sok pénzt fordít a kormány. A modernizálást a betegek is tapasztalhatják, hiszen például korszerű betegágyakat és más fontos egészségügyi felszereléseket is kap a 74 egészségügyi intézmény.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ kiemelten fontosnak tartja az egészségügyi szakdolgozók élet- és munkakörülményeinek javítását, ezért két projekt keretében 16,5 milliárd forintot költ minderre.

Az Egységes ápolási eszközpark kialakítása nevű projekttel nyolcmilliárd forintból megújul a kórházak ápolási eszközparkja. Körülbelül 21 ezer ápolási eszközt - többek között intenzív ágyakat, korszerű betegágyakat, felfekvést megelőző matracokat, gördíthető infúziós állványokat, fecskendős infúziós pumpákat - szereznek be összesen 74 intézmény számára.

Az ÁEEK a szegedi, a pécsi és a debreceni egyetem részvételével 3700 ember képez ki, hogy az újonnan beszerzett eszközöket eredményesen alkalmazzák, valamint elsajátítsák a biztonságos és szakszerű betegmozgatást.

A projekt első ütemében, június végig 1400 elektronikusan mozgatható multifunkcionális ápolási ágyat, intenzív ágyat és kiegészítőket szállítanak a kórházakba.

Az Egészségügyi szakellátók szállóinak fejlesztése című projektben 8,5 milliárdból felújítják a nővérszállókat, valamint új szállókat alakítanak ki 2020 tavaszára. Tizennégy megyei kórház 16 helyszínén - Szombathelyen például új nővérszálló kialakításával - fejlesztik az egészségügyi szakdolgozók lakhatási körülményeit.

https://doktorbubo.blogstar.hu/./pages/doktorbubo/contents/blog/54355/pics/lead_800x600.jpg
béremelés,egészségügy,költségvetés,kórházfejlesztés,magyarország sikeres,uniós fejlesztés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?