A kormány is támogatta a szegedi egészségügyi intézmények építését


Átadták az új egészségházat hétfőn Szeged-Kiskundorozsmán. Az önkormányzat saját forrásai mellett, a több mint 280 millió forintos beruházáshoz a kormány döntése alapján uniós pénzt is felhasznált a város az építéshez. Az intézményben csaknem húszezer ember ellátásáról gondoskodnak.

Botka László MSZP-s polgármester az avatóünnepségen elmondta, az év végéig a városban mintegy egymilliárd forintból újul meg az egészségügyi alapellátás infrastruktúrája, több rendelő felújítása már megtörtént vagy folyik jelenleg is, a kiskundorozsmai egészségházon kívül pedig Tápén készül új épület, ott a városrészben dolgozó védőnők számára.

A kiskundorozsmai rendelő eddigi épülete száztíz éves, 1908-ban épült. Az ingatlant nem lehet már a mai igényeknek megfelelően fölújítani, ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy újat építenek a városrészben - közölte a politikus.

A csaknem 600 négyzetméteres, teljes egészében akadálymentesített egészségházban minden tevékenységet külön épületrészben helyeztek el. Az intézményben négy háziorvos és két gyermekorvos, valamint két fogorvos dolgozik külön rendelőhelyiségekben egy-egy asszisztenssel, valamint négy védőnő fogadja a kisgyermekes családokat. Az épület kialakítása mellett a fejlesztés részeként az ellátáshoz szükséges orvostechnikai eszközöket is vásároltak.

 

https://doktorbubo.blogstar.hu/./pages/doktorbubo/contents/blog/54679/pics/lead_800x600.jpg
egészségügy,gyermekegészségügy,gyermekellátás,háziorvosi ellátás,magyarország sikeres,uniós fejlesztés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?