Újabb 6 milliárd: négy fővárosi egészségügyi intézmény újul meg


Ez ellenzék évek óta azt hazudja, hogy a magyar egészségügyet magára hagyta a kormány. Ehhez képest a bérrendezés mellett, újabb és újabb egészségügyi intézmények újulnak meg. Most négy fővárosi rendelőre költ több mint hat milliárdot az Orbán-kormány.

Több mint 6 milliárd forintos forrás biztosításáról döntött a kormány a fővárosi járóbeteg-szakellátás fejlesztése érdekében. A kormányhatározat szerint a fejlesztéseket kisebb részben önkormányzati, nagyobb részben az Egészséges Budapest Program keretéből valósítják meg.

Ehhez az Egészséges Budapest Program költségvetésében az idén több mint 1,8 milliárd, jövőre mintegy 3,1 milliárd, 2019-ben pedig csaknem 734 millió forintot fordítanak.

A határozat melléklete szerint a fejlesztések három intézményt érintenek: felújítják a III. kerületi Szent Margit Rendelőintézet Vörösvári úti és Csobánka téri szakrendelőjét, modernizálják a VIII. kerületi Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban az orvostechnológiai eszközparkot, míg a XV. kerületben, a Dr. Vass László Egészségügyi Intézményben fejlesztik a pszichiátriai ellátást.

 

https://doktorbubo.blogstar.hu/./pages/doktorbubo/contents/blog/54743/pics/lead_800x600.jpg
béremelés,budapesti kórházfejlesztés,egészségügy,költségvetés,magyarország sikeres,szakorvosi rendelőintézet
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?