Elhunyt Csukás István
A Kossuth-díjas költő, író, a Nemzet Művésze 83 éves volt.
Blogolj!

Jól vannak a Vuhanból hazahozott magyarok


Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) péntek esti közlése szerint jól vannak a koronavírus-járvány sújtotta kínai Vuhanból 12 nappal ezelőtt hazaszállított magyar állampolgárok.

A hat férfinek és egy nőnek nincs láza, panasz- és tünetmentesek, laboratóriumi vizsgálataik semmilyen kóros eltérést nem mutatnak. Fizikailag remekül vannak és pszichésen is jól tűrik, hogy még a hozzátartozóikkal sem létesíthetnek közvetlen kapcsolatot - írja az Emmi.

Koronavírus - Tisztifőorvos: a Dél-pesti Centrumkórházba szállítják a hazatérőket, valamennyien tünetmentesek

A Dél-pesti Centrumkórház (a volt egyesített Szent Imre és Szent László kórház) erre a célra kijelölt különálló épületébe szállítják a Vuhanból hazatérő magyarokat - tájékoztatott az országos tisztifőorvos vasárnap Budapesten. Müller Cecília elmondta: katonai repülőgép hozza Budapestre a hazaérkező hét magyart, akiket a leszálláskor az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) két, egyenként hétszemélyes szállítójárműve vár majd, amelyek a napi mentésben nem vesznek részt.

A közlemény szerint előreláthatóan két nap múlva, a 14 napos inkubációs idő leteltével elhagyhatják a Dél-pesti Centrumkórház, Szent László kórház telephelyén lévő, karantén céljára kialakított épületet.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által COVID-19-nek elnevezett vírus több mint 64 ezer embert betegített meg világszerte.

(Borító: magyarhirlap.hu)

https://doktorbubo.blogstar.hu/./pages/doktorbubo/contents/blog/90438/pics/lead_800x600.jpg
Emmi,járvány,koronavírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?