Blogolj!

Átadták a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház felújított koraszülött osztályát


MTI/Máthé Zoltán

Átadták a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház felújított koraszülött osztályát. A családbarát szülészetek kialakítására kiírt pályázaton 366,4 millió forintot nyert el az intézmény erre a célra.

Ralovich Zsolt főigazgató a pénteki elmondta, hogy az intézmény első ütemben 171,8 millió forintot fordított a koraszülött osztály fejlesztésére, amelyből a felújításra 165 millió forintot, új eszközök beszerzésére pedig 6,8 millió forintot fordítottak.
Az osztály teljes korszerűsítése magában foglalta 285 négyzetméternyi terület rekonstrukcióját, a padlózat és a nyílászárók cseréjét, nagyobb helyiségeket alakítottak ki, és lehetőséget teremtettek arra, hogy a koraszülöttekhez bejáró anyák kényelmesen tudjanak anyatejet fejni, átöltözni.

Hozzátette: az újszülöttkori sárgaság hatékony gyógyítását szolgálató fototerápiás készüléket, fototerápiás kékfényágyat, valamint egy újraélesztő egységgel ellátott hordozható inkubátort és légzéstámogató készüléket is vásároltak.
A fejlesztés második ütemében az újszülöttosztályon, a gyermekágyas részlegen és a szülészeti osztályon folytatódnak a felújítások, és öt korszerű szülőágyat is vásárolnak majd.   

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárelmondta, hogy a jó szülésélmény egy életre meghatározó, ezért döntött úgy a kormány, hogy tízmilliárd forintos keretösszeget biztosít a szülészeti osztályok megújítására. A cél, hogy az ország mind a 78 szülészeti osztályán családbarát szülészet működjön.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban tavaly 2247 gyermek született, közülük 281-et láttak el a koraszülöttosztályon; 195-en idő előtt születettek, a többiek valamilyen betegségük miatt kerültek erre az osztályra.

https://doktorbubo.blogstar.hu/./pages/doktorbubo/contents/blog/90745/pics/lead_800x600.jpg
kórházfejlesztés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?