Blogolj!

A fertőzésen átesettek vérplazmájával gyógyíthatnak hazánkban is?


Legalábbis megkezdődtek az ezzel kapcsolatos kísérletek, vizsgálatok.

Illusztráció: pixabay.com

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kezdeményezésére tudományos konzorcium alakult a koronavírussal fertőzött betegek passzív immunizálása céljából – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel hétfőn. A tudományos konzorcium az Emmi javaslatára jött létre és az Operatív Törzs támogatásával működik.

A felállított szakmai csapat már egy hete megkezdte a munkát. Feladata, hogy megvizsgálja a koronavírus-fertőzésen átesett, így a vírussal szemben hatékony immunválasszal rendelkező betegek vérplazmájának gyűjtését, továbbá ennek esetleges felhasználását terápiás célból. Ez egyébként más országokban – így az USA-ban – az utóbbi napokban szintén szóba került.

Az egyelőre kutatási fázisban lévő munkát Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója koordinálja. A tudományos konzorcium tagjai még a Dél-pesti Centrumkórház, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet és az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai.

https://doktorbubo.blogstar.hu/./pages/doktorbubo/contents/blog/92617/pics/lead_800x600.jpg
fertőzés,járvány,koronavírus,vérplazma
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?