Blogolj!

Akadnak gyógyszerek, melyekkel megelőzhető a koronavírus súlyossá válása


Az infektológus szakember szerint a járvány halálos áldozatainak nagy része az idős, beteg emberek közül kerül ki.

Illusztráció: pixabay.com

A koronavírus-járvány halálos áldozatainak nagy része az idős, krónikus betegséggel küzdő emberek közül kerül ki

– mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az M1-en.

A műsorban felidézték a koronavirus.gov.hu-ra feltett legfrissebb információkat, amelyek szerint meghalt újabb két, 90 év feletti, alapbetegségekkel küzdő beteg a koronavírus-járványban Magyarországon, az azonosított fertőzöttek száma pedig 447-re nőtt. Szlávik János az adatokra reagálva elmondta, a járvány kibontakozásával az enyhe tünetekkel rendelkezők otthon is gyógyulhatnak. Ilyenkor néhány hét alatt enyhülhet a láz és a köhögés. A kórházban csak a súlyos, sokszor életveszélyes állapotban lévőket kell kezelni; közülük körülbelül 10-15 százalék szorul gépi lélegeztetésre – tudatta.

Négyszáznegyvenhétre nőtt a hazai fertőzöttek száma

Újabb két idős beteg hunyt el koronavírus-fertőzésben, ezzel tizenötre nőtt a járvány halálos áldozatainak száma. A kormányzati honlap tájékoztatása szerint újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel a vasárnapi 408-ról 447-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Sajnálatos módon meghalt újabb két, 90 év feletti, alapbetegségekkel küzdő beteg.

Szlávik János az MTI összefoglalója szerint felhívta a figyelmet: megállapították, hogy a koronavírus a már teljesen gyógyult, s már jó állapotban lévő betegek szervezetében is kimutatható. Ezért azoknál, akik már három napja jól vannak, további, kéthetes otthoni karanténra van szükség, hiszen csak így lehet biztosítani, hogy nem adják tovább a kórt.

Hozzátette, akadnak olyan gyógyszerek, amelyekkel a betegség súlyossá válása megelőzhető, ezek között vannak különböző malária elleni készítmények, antibiotikumok és más vírus elleni gyógyszerek. Ezek kombinációjával – úgy tűnik – Magyarországon is sikerül a súlyosabb szövődmények kialakulását csökkenteni. A betegek 30-40 százalékánál alkalmaznak ilyen készítményeket. Valódi gyógyszer a koronavírus ellen viszont egyelőre csak kísérleti stádiumban létezik – hangsúlyozta.

https://doktorbubo.blogstar.hu/./pages/doktorbubo/contents/blog/92575/pics/lead_800x600.jpg
fertőzés,gyógyszer,járvány,koronavírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?